onsdag 2 mars 2011

Kokerska

Igår fick jag höra av min sambo att jag har blivit hans lilla kokerska. Han tycker att jag prövar mycket och lyckas med det mesta och att det är ett stort steg från att för fem år sedan endast göra köttbullar i micron med makaroner. Det gäller ju att pröva sig fram och våga, annars hittar man ju aldrig något nytt. Av alla maträtter jag har prövat är det kanske mer som går bort än som är bra, men vi hittar många godbitar. Något som är roligt är att lära sig krydda mat. Det är jag inte alls bra på och det kommer bli nästa övning. Igår prövade jag ett nytt recept som jag hittade på PT-Fias blogg, en fiskrätt.


Den har potential, men nästa gång skall den dränkas i ännu mer kryddor. Mycket mer salt och dill. Samtidigt skall jag skära ner på löken som det blev lite för mycket av. Med dessa förändringar tror jag att vi har hittat en av de där godbitarna.

Igår kväll gjorde jag även dessa godbitar, Kesoplättar. Idag ska jag vara i farten hela dagen och behöver en bra matlåda. Jag stekte på några kesoplättar och några äppelbitar med kanel och tillsammans med kesella kommer detta sitta fint i magen. Super lätt, super gott och super nyttigt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar