söndag 17 april 2011

Ett sådant där inlägg om mat

I fredags gjorde vi kycklinggratäng till middag. Då steker jag på 4 kycklingfiléer tills de får fin yta och lägger dem sen i en smord ugnsform. Jag skivar en tomat som jag sedan lägger på kycklingen tillsammans med massa härlig basilika. Såsen som jag häller över kycklingen gör jag på matlagningsgrädde, creme fraiche, vitlök, senap, salt och peppar. In i ugnen i ca. 30 minuter och servera med råris och sallad. Mums!



Även fredagens kvällsmål är något att nämna. Istället för en stor godispåse eller en påse ostbågar blev det en skål med några matskedar kesella. Den toppade jag med lite skivad kiwi, päron och jordgubbar, lite frön, mandlar och två nypor kanel. Några bitar mörk chokald med havssalt åkte även ner, men resten åkte tillbaka in i skåpet.



I lördags kväll blev det dessutom lite bakning. Jag bakade mitt favoritbröd som är super lätt att göra. Det är bara att blanda alla ingredienser, fylla två smorda brödformar och sen in i ugnen i 80 min (efter 40 min täcks formarna med folie). I brödet är grahamsmjöl, dinkelmjöl, rågkross, vetekli, solrosfrön, linfrön, bikarbonat, salt, lite sirap och 1 liter filmjölk. Riktigt gott!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar