torsdag 19 maj 2011

Fiskgratäng

Det blev en stund ute på balkongen i solen. När det började blåsa som värst tog jag mig in för att laga middag. Jag har börjat titta på en gammal såpa som jag följde för massa år sedan - Våra bästa år, eller Days of our lives. Det är en evighetssåpa som jag följde när jag gick på högstadiet. Nu sitter jag och tittar på lite avsnitt från 80-talet då serien faktiskt var lite bättre. Vare sig man vill det eller inte så dras man in i alla relationer och intriger.

Jag kan ju bespara grannarna från Days of our lives genom att ha hörlurar.

Dagens middag - fiskgratäng med kokt potatis, broccoli och lite turkisk yoghurt med örtsalt.

Tina två paket torsk och lägg i en smord ugnsform. Häll på fiskbuljong och låt koka i 15 min på 200 grader. Blanda sen fiskspadet med matlagningsgrädde och lite vetemjöl och koka upp. Blanda sen i äggulor, salt och peppar. Täck fisken med räkor och häll över såsen. Avsluta med att strö på riven ost och gratinera på 250 grader i 15 minuter. Servera med kokt potatis och grönsaker.

Min gratäng blev lite mer som fisk med god sås och jag tror att jag nästa gång ska dra ner på mängden grädde och öka med lite mjöl och ost. Då tror jag att den blir lite fastare, men den var ändå riktigt god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar