onsdag 18 maj 2011

Kasslermani

Häromdagen gjorde vi en ny rätt med kassler och fick då en halv kassler över. Den gjorde jag lunch på idag och passade på att pröva ett nytt recept - Örtgratinerad kassler med potatissallad. Det blev riktigt gott!

Koka potatis och låt den svalna. Tärna den kalla potatisen och blanda med en hackad röd lök och ca. 20 svarta oliver. Häll sen på en dressing på nästan 1 dl olivolja, 1 ½ msk vinäger, 1 msk senap, salt och peppar. Blanda och låt stå i kylen en stund innan servering.

Skiva din kassler och lägg den i en smord ugnsform. Blanda ihop creme fraiche med ½ dl riven ost och kryddor (basilika, persilja och timjan). Häll såsen över kasslern och gratinera 15 minuter på 225 grader.

Jag blandade ihop en fräsch sallad på tomat, gurka och fetaost och serverade till.

Voila!
Hade gärna serverat med en halv avokado också, men någon sådan hade vi inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar